muziekestafette na jaar afwezigheid sterk terug

Na een jaar afwezigheid, vanwege de renovatie van de Plaskerk, is de Muziekestafette terug van weggeweest. Het Raalter muziekfestijn wordt dit jaar gehouden op zaterdag 16 juni en kent een ijzersterk programma.

Voorzitter Benito Hulshof, Rob Wolfkamp, Nynke Atsma, Erica Uyt de Boogaardt, Jeanine van der Linde en Henk Wolters vormen samen de werkgroep Muziekestafette. De werkgroep opereert onder de vlag van de Culturele Raad Raalte en houdt zich vooral bezig met het organiseren van het jaarlijkse muziekfestijn in en rond de Plaskerk. Net als voorgaande edities wordt er ook dit jaar op drie locaties muziek gemaakt. Uiteraard in de Plaskerk zelf, in de overdekte podiumtent voor de kerk en de jeugd krijgt weer een eigen podium in een kleinere tent elders rond de kerk.

De Muziekestafette 2007 gaat om 10.00 uur in de Plaskerk van start met een optreden van pianoleerlingen onder leiding van Nynke Atsma, Jeanine van der Linden en Erica Uyt de Boogaardt. De pianisten geven het figuurlijke estafettestokje vervolgens over aan het Heinose dameskoor Sincero. De dames van Sincero worden op hun beurt weer afgelost door het koor met de naam: Heeren van Salland.

In de overdekte podiumtent voor de Plaskerk is het Muziekvereniging Ons Genoegen die buiten het spits af mag bijten. Maar de Heinoërs zullen wel eerst moeten wachten op het sein van Looft den Heer, de zangvereniging die later dit jaar het 85-jarig jubileum viert. Looft den Heer sluit de ochtendsessie in de kerk rond 12.30 uur af. Het vrouwenkoor Eigen Wiese gaat, na het optreden van Ons Genoegen, meteen verder met de middagsessie in de Plaskerk. Vervolgens moet het aanwezige publiek regelmatig in beweging komen, want dan gaat het estafettestokje constant van binnen naar buiten en van buiten weer naar binnen.

Op het middagprogramma staan naast het vrouwenkoor Eigen Wiese achtereenvolgens: St. Caecilia Heeten, vrouwenkoor Sarabände (debutant), Popkoor Interval Wijhe, Zang- en Oratoriumvereniging Raalte, Nog eentie en dan goa’w hen, Accordeola, Zang- en Gospelgroep Freedom, Palet, CCS Big Band, Heino’s Mannenkoor, St. Caecilia Raalte (orkest) en Het Koor.

Na afloop van het mini-concert van Het Koor staat om 18.20 uur de absolute klapper en tevens afsluiting op het programma. Een uitvoering van ‘De dertien maanden van het jaar’; dertien gedichten van Willem Wilmink, steeds gevolgd door een karakteristieke verklanking van Tony Vos. Oorspronkelijk is het een stuk voor piano, maar speciaal voor de finale van de Muziekestafette heeft Benito Hulshof het bewerkt voor koor en ensemble.

Alle organisatoren maken tijdens de finale deel uit van het ensemble. De acteurs van toneelgroep ‘Mensch’ zullen in dramavoorstellingen de uitvoering kracht bijzetten. Verder werkt ook de sectie beeldende kunst van de Culturele Raad mee aan de slotmanifestatie, want Jan Smeekens en Gerard te Wierik nemen de decors voor hun rekening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.