moeders voor moeders bedankt iedereen

Zwangere vrouwen maken een hormoon aan, waar vrouwen die problemen hebben met zwanger worden alle baat bij kunnen hebben. Dat hormoon zit in de urine. Tot en met de zestiende week van de zwangerschap is de hoeveel voldoende om het er uit te halen. Maar hoe kom je aan die urine? Moeders voor Moeders is een organisatie die zich daar voor inzet. In Salland vertegenwoordigt Ingrid Vree Egberts Moeders voor Moeders.

“Voordat ik vertel hoe we werken, wil ik eerst alle vrouwen die tot heden meewerkten bedanken. Net als verloskundigenpraktijk ’t Hart Raalte voor de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe. Want zonder bereidwillige vrouwen waren we nergens.” François Hesseling, verloskundige van de verloskundigenpraktijk heeft er voor gezorgd dat Moeders voor Moeders met hen in contact komt. François: “Zwangere vrouwen worden al bij de aanmelding en intake actief geattendeerd op het bestaan van Moeders voor Moeders. Van wie geïnformeerd wil worden of mee wil doen, krijgt Ingrid de telefoonnummers. Zo simpel is het.”

Maar waar praten we eigenlijk over? Over het hCG-hormoon, het humaan Chorion Gonadotrofine-hormoon. Bij verminderde vruchtbaarheid kan een kunstmatige bevruchting de kans op zwangerschap doen toenemen. Bij dergelijke behandelingen maken artsen onder meer gebruik van geneesmiddelen die hCG bevatten. Moeders voor Moeders zamelt de urine daarom in. De geneesmiddelen zijn uitsluitend ontwikkeld en goedgekeurd voor de behandeling van onvruchtbaarheid.

“Het werkt eenvoudig”, aldus Ingrid . “In de dorpen Raalte, Heino en Heeten kunnen we de flessen wekelijks aan huis komen ophalen. We rijden in een onopvallend busje, zodat deelname niet hoeft op te vallen. Want in het prille begin maken de meeste mensen nog niet wereldkundig dat er een baby op komst is. Verder hebben we in de hele regio verzamelplaatsen waar deelneemsters zelf de flessen kunnen wisselen. Een deelneemster kan er dus ook voor kiezen de flessen zélf te wisselen! Het gaat dus allemaal heel anoniem. En vrouwen die meedoen, krijgen ook nog een exclusieve attentie, naast het goede gevoel dat ze er aan bijdragen dat onvruchtbare vrouwen wellicht toch zwanger kunnen worden.”

Ingrid: “Zwangeren kunnen zich aanmelden vanaf het moment dat ze weten dat ze zwanger zijn tot en met de elfde week. Meedoen kan vanaf de zesde tot en met de zestiende week van de zwangerschap. Uiteraard maak ik altijd eerst een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Ik doe dan ook een test om te zien of er voldoende hormonen in de urine zitten.”

Neem voor meer info contact op met Ingrid Vree Egberts, tel: O572-355790, mail: i.vreeegberts@home.nl. Of neem een kijkje op staging2.moedersvoormoeders.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.