metamorfose voor het centrum van heeten

Het centrum van Heeten ondergaat later dit jaar een flinke metamorfose. Belangrijkste insteek hiervan is het creëren van een verkeersveilige situatie op het kruispunt voor Bosgoed en alle aansluitende wegen. Daarnaast wordt ook verfraaiing van het centrum niet vergeten. Volgens de planning wordt er half november gestart met de werkzaamheden.

Om het dorp verkeersveiliger te maken wordt het centrum een dertig-kilometer-zone. De Holterweg en de Dorpsstraat richting Raalte tot aan de inrit van het inzamelpunt voor De Filippijnen worden voorzien van zogenaamde ‘fietssuggestiestroken’. En in het verlengde daarvan komen ook nieuwe parkeerplaatsen.

De verkeerslichten bij de Weseperweg aan de Dorpsstraat verdwijnen, daarvoor in de plaats wordt een zebrapad op een plateau gerealiseerd. Om de snelheid uit het vlakke lange stuk van de Dorpsstraat te halen zal er tegenover de ingang van de sporthal nog een extra plateau worden aangelegd.

Voor wat betreft de verfraaiing van het Dorpsplein wordt onder meer het plein vergroot met de ruimte die voor ’t Trefpunt aanwezig is. Dat stuk gras komt er bij. Het achterste gedeelte richting Koopmanstraat blijft voor parkeren. Daar zal ook een Toeristische Ontmoetings Plek (TOP) worden aangelegd. Tot slot worden, in het kader van de verfraaiing, de huidige bomen gekapt en vervangen door een nieuwe boomsoort. Klik hier voor een pdf-bestand van de herinrichting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.