marienheem steeds meer 50 kilometer gebied

Morgen zal de politie wel bekend maken hoeveel chauffeurs een boete hebben gekregen.

En zo wordt de doorgang door Mariënheem steeds meer een echte 50-kilometer-zone. Het begon met snelheidsmatiging vanwege wegwerkzaamheden. Die werkzaamheden bleken het ingraven van bebouwde kom-borden te zijn. Daarmee werd de provinciale weg tussen Raalte en Nijverdal vanzelf een 50-kilometer-gebied. Dus de snelheid ging ook na het werk niet meer omhoog. De maatregel bleek echter niet afdoende. Vandaar dat er nu al weer flink wat weken een smiley aan een lantaarnpaal hangt, die precies aangeeft hoe hard je rijdt. Meestal is het gezicht van die smiley echter bedroeft. Want nog steeds rijden mensen te hard.

De volgende stap was het aanbrengen van witte strepen op de weg. Een visuele ingreep noemen ze dat. Als chauffeur heb je de indruk in een fuik te rijden, waardoor je vanzelf langzamer schijnt te gaan rijden. En dan vandaag dus de klikkende kliko. Wie nu nog te hard rijdt, moet maar op de bon. Als het gaat volgens de gebruikelijke weg, dan voorspellen we dat de snelheidscontrole de komende maanden nog regelmatig in Mariënheem zal opduiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.