loonbedrijf jansen geheel te goeder trouw

Loonbedrijf Jansen stelt alles in het werk maandagmorgen de twee mestbassins aan de Heinoseweg en de Overkampsweg leeg te hebben. Of dat precies op de dag gaat lukken weet Han Jansen niet. Maar hij had liever gezien dat de gemeente hem helpt opslagcapaciteit te zoeken dan met dwangsommen te zwaaien. “Want daar wordt niemand beter van.”

Jansen houdt zich verre van politieke kwesties, maar hij wil wel kwijt dat hij met zijn bedrijf gewoon helemaal te goeder trouw is. Zijn verhaal: “Boeren waarvoor we werken hadden afgelopen winter de opslagruimte in de stal vol. Uitrijden mag alleen in maart en april, dus moesten we elders opslagcapaciteit hebben. Samen met de gemeente hebben we naar de beste oplossing gezocht en daar zijn deze twee locaties uitgekomen. Later bleek dat dat vergunningtechnisch allemaal niet kon. Dat is een foute inschatting van een ambtenaar geweest. Daar hadden wij op zich niets mee te maken. In maart en april zijn de opslagplekken in het land uitgereden op het land, dus nu is er weer plek vrij. We vervoeren de mest nu naar het noorden. Komt het daar weer in opslagplaatsen.”

Maar je kunt er natuurlijk donder op zeggen dat volgende winter het probleem zich herhaalt. Je mag dan nog steeds alleen maar mesten in maart en april. De kelders raken daarom net zo goed weer vol. En extra opslag is er nog steeds niet. “Laat de gemeente ons dáár maar in ondersteunen. Laat ze gaan praten met gemeenten in het noorden of we daar opslag mogen creëren. Daar zijn akkerlanden genoeg, maar is er weinig mest. Onze wil is er wel. Het kapitaal is er ook wel. Maar de locaties zijn er niet.”

Jansen heeft dat voorstel nog niet gedaan aan de gemeente. Hij bedenkt het eigenlijk tijdens ons gesprek. De komende dagen heeft hij ook niet echt tijd met de gemeente te overleggen. “Voorlopig zetten we alles op alles om maandag die opslag leeg te hebben. En dan moeten we de rest van de maand aan de bak om de opslag op zich ook helemaal weg te hebben.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.