lijst met stille autobanden is boven tafel

Het heeft ons wat moeite gekost, maar we zijn er achter welke banden als stille band door het leven gaan. Vorige week startte de overheid een campagne ‘Het wordt de helft stiller op de weg’. Dat gaat vooral gebeuren door banden te gebruiken die de helft minder lawaai maken.

Maar bij zowel Automat als Euromaster (het bandencentrum) hadden ze geen idee. En niet alleen deze grotere verkooppunten voor nieuwe banden wisten van niets, we werden een week later nog weer terug gebeld door Automat. Ze hadden een paar dealers langs gebeld en niemand had ooit van die stille banden gehoord.

Dus heeft Salland Centraal maar eens met het ministerie van VROM gebeld. Die verbond door naar Postbus 51. En daar zeiden ze dat we bij Centrum Novum moesten zijn. Na een dag zoeken van hun kant werden we terug gebeld: “Wat vreemd, we hebben met Profile Tire een afspraak. En bij Euromaster weten ze er ook van. Dat is geregeld met de topmensen van die bedrijven. Maar als ze het in uw regio niet weten… Misschien dat het verandert als er veel mensen om deze banden gaan vragen? Dat is natuurlijk ook wel een manier om campagne te voeren.”

Nou, daarmee zijn wij van Salland Centraal onbedoeld onderdeel van de campagne geworden. Voor de goede zaak, zullen we maar zeggen. De lijst met geluidarme banden is hier (PDF, 22kb) te vinden of op de site staging2.destilleband.nl. Vraag ze massaal aan bij Automat, Euromaster of waar je de banden ook laat verwisselen. Dan wordt Salland volgens de overheidscampagne vanzelf een stuk stiller.

Zie ook: Nieuwe autoband voor stuk minder lawaai

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.