leden heikera voor fietsuitje naar groningen

De jaarlijkse fietsdriedaagse voor clubleden van de Heinose toerclub Heikera staat er weer aan te komen. Om precies 8.00 uur gaan vrijdag 15 fietsers plus volgwagen op pad voor het jaarlijkse ‘fietsuitje’, waarbij Groningen ditmaal centraal staat.

De eerste dag koerst men via het Vechtdal naar het Drentse Dalen. Na 75 kilometer is aldaar een rustpauze ingelast. Via Emmen en een daarna zeker niet alledaags traject wordt de volgende stop bereikt in herberg Sellingen. Als overnachtings-adres is gekozen voor andermaal een herberg in het Friese Bellingwoude, na 180 kilometer. Daarna worden de benen gestrekt!

De tweede dag fietst de Heikera-ploeg van Bellingwoude naar Bellingwoude. Daar tussenin ligt echter wel een afstand van 182 kilometer. Enkele plaatsen die op de route staan zijn: Nieuwe Schans, Drieborg, Termunten en Termunterzijl. Ook wordt Delfzijl aangedaan. Stops zijn er in Spijk en Ten Boer.

De derde en tevens laatste dag naar start en finishplaats Heino ligt op een afstand van rond de 175 kilometer. Rustpauzes zijn te verwachten bij Onder de Linden in Roden en Theehuis ’t Hunebed in Havelte.

Verder heeft de fietstoerclub Heikera in juli twee grote fietsevenementen op het programma staan, die voor iedereen toegankelijk zijn. Zondag 8 juli is het tijd voor de ‘Kermis Toer’ en een week later op zondag 15 juli is het groot feest tijdens het 40e ‘Blokje Om’ vanaf de Veldhoek in Heino.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.