klaproosvijver heeft eindelijk zn kunstwerk

‘Spiegelkarper’, zoals het nieuwe kunstwerk heet, is het werk van beeldend kunstenaar Maria Jeronimus uit Nijmegen.

Uit de achterkant van de karper spuit een waterstraal. “Ik heb me laten inspireren door de omgeving en vooraf met bewoners gesproken. De uit het water springende vis staat symbool voor de levendigheid die op deze plek altijd aanwezig is. De vissende kinderen enzovoorts… De vis staat symbool voor de vrijheid en de groei van het dorp. De vijver is nog betrekkelijk jong en is een afspiegeling van de snelle groei die het dorp heeft gemaakt”, zo legt Maria uit.

Door de spiegelende schubben van de vis maakt de omgeving onderdeel uit van het kunstwerk. De Spiegelkarper weegt zo’n 3,3 ton en is zo’n tweeënhalf tot drie meter lang. Het kunstwerk zal 5 juli om 19.30 uur officieel worden ‘onthuld’ en iedereen is daarbij van harte uitgenodigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.