john majchrzak benoemd tot crt erelid

Bij CRT Raalte, de vereniging waar drie fietsdisciplines onder één dak zijn samengebracht, werd afgelopen zaterdag flink feest gevierd. Er werden namelijk drie jubilea gevierd. De Cross-afdeling vierde het 25-jarig bestaan, de Ren-afdeling het 15-jarig bestaan en de Toer-afdeling het 10-jarig. Kortom een club die 25 jaar geleden is opgericht onder de naam ‘De Salland Crossers’ en sinds 10 jaar bekend is onder de naam ‘CRT Raalte’.

Het programma, welke was opgesplitst in een middag- en avondprogramma, werd goed bezocht. Vele genodigden wisten de weg naar het nieuwe wielerpark op Ramele te vinden. De middag was voor de jeugd en de ouders van deze jeugd van CRT Raalte, fietsclubs uit de regio, de bonden waar CRT Raalte is aangesloten (NFF, KNWU en NTFU) en vanuit de gemeente waren wethouder Gerard Elferink, Peter Gras en Patricia Douma aanwezig.

Tijdens het officiële gedeelte sprak de voorzitter van CRT Raalte, Jan Binnenpoorte, de aanwezigen toe. “Het is een harde strijd geweest om te bereiken wat we vandaag de dag hier zien. En we zijn door diepe dalen gegaan, waarvan we soms dachten dat we daar niet meer uit zouden komen. Maar uiteindelijk door samen verder te strijden hebben we nu een goed begin gemaakt. Maar er ligt nog veel werk voor ons. Veel van dit is mogelijk gemaakt door alle leden en sponsoren die vertouwen in ons hadden.” En een tipje van de sluier over de toekomstige samenwerking tussen een scholengemeenschap en CRT Raalte werd al onthuld.

En na de toespraak was dan het moment gekomen dat CRT Raalte haar eerste erelid benoemde. CRT Raalte heeft vele kanjers die ontzettend veel werk verrichten en daar draait de club op, maar één man stak daar net iets boven uit. De eer viel te beurt aan John Majchrzak, een man die veel voor de vereniging heeft betekent als bestuurslid, hoofdbestuurslid en trainer. Blij verrast en volledig overrompelt nam John de bijbehorende oorkonde, trofee en bloemen in ontvangst. Naast deze eervolle vermelding was het ook aan John Machrzak die de baan officieel mocht openen. Ook de vrouw van John werd even in de bloemetjes gezet en kreeg nog een fraaie titel mee.

En na de toespraak van wethouder Elferink en enkele andere sprekers die ook nog een aantal personen in het zonnetje zetten was het aan de jeugd om een demonstratie te geven. De jeugdrenners van CRT Raalte lieten zien hoe snel en behendig ze waren op hun racefietsjes. En de oudere rensters lieten alvast hun kunstjes zien op de ATB-baan die binnen enkele weken volledig wordt aangelegd. En de Fietscrossers die niet naar een wedstrijd waren lieten spectaculaire sprongen zien op de nieuwe crossbaan.

Daarna was het tijd voor een hapje en drankje in de feesttent, zelfs een ijscokar was er geplaatst om de jeugd zoveel mogelijk te bieden. Helaas door de vele hoosbuien werd het een waterballet, maar daar werd het enthousiasme van de organisatie en de aanwezigen niet minder om.

Er was een korte tussenpauze en rond 20.00 uur stroomden de genodigden voor het avondprogramma toe. De leden die minimaal 16 jaar waren mochten naar binnen evenals alle sponsoren, oud bestuursleden, overige vrijwilligers en de buren van het sportpark kwamen in grote getallen naar het wielerpark. Een grote feesttent, met wederom veel gezelligheid, broodjes beenham en enkele drankjes bracht de aanwezigen in de stemming.

Een korte toespraak waarin een korte samenvatting van de middag naar voren kwam ging vooraf aan het feest. En terwijl entertainer Arie Haenepen de aanwezigen vermaakte, en Roy Schulten (het lokale zangtalent) zijn uiterste best deed voor het publiek, werd deze avond een groot feest. Ook werd er nog snel ingespeeld op de finalewedstrijd die Jong Oranje deze avond moest spelen, tot groot plezier van vele aanwezigen. Het werd een lange en droge avond, qua weer althans.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.