jeugd nieuw heeten treft nieuw schoolplein

Het merendeel van de schooljeugd van Nieuw Heeten was afgelopen weekend op sportkamp nabij Ommen. Zij zullen hun ogen uitkijken wanneer ze vanmorgen het schoolplein opkomen. Ouders hebben afgelopen vrijdag en zaterdag het plein opgefleurd met betonverf. De overblijfgroep van de Sint Jozefschool kwam op het idee het schoolplein te verfraaien om het spelen aantrekkelijker te maken.

Heidi Bouwman: “We hadden wel allerlei ideeën, want je ziet het ook elders wel en zo kwamen we op het plan om met het thema ‘vervoer’ iets te doen. Samen met het team zijn we gaan kijken wat mogelijk was en nu zijn we dus druk bezig. Het hinkelen kan nu op een felgekleurde raket. Op het fietsenhok is een luchtballon geverfd en de hinkelputten, verspreid over het schoolplein zijn gevat in maan, sterren en zon. Het treintje loopt nu over een rood/blauw gekleurde spoorrail. Kom je de deuren van de school uit dan kun je voetstappen volgen, bij de kleintjes zijn dat blote voetjes, bij de groten schoenafdrukken.”

Ook de voetstaptegel van meester Herman heeft een geel likje verf gekregen. Op de rand van de zandbak is een rupsje met cijfers en een lieveheersbeestje geschilderd, naar het idee van Eric Carle’s boeken: Rupsje Nooitgenoeg en Het vervelende lieveheersbeestje.

“We stellen ons voor dat op de rondjes van het rupsje de kinderen zandtaartjes kunnen bakken en meteen tellen en voor de leerkrachten is het een leuke plek om voor te lezen”, ziet Ingrid Rensen ook de educatieve functie. Verder zijn er rondjes gerealiseerd voor het twisterspel en hebben staanders van bankjes een fris kleurtje gekregen. “Hier loopt een drukke weg langs en daarom is het lastig om met een bal te spelen, op deze manier reiken we kinderen ideeën aan om eens een ander spel te doen”, verwacht Heidi Bouwman. Het plein ziet er in elk geval heel vrolijk uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.