jaloerse ooievaar verdrijft kerkhaan van toren

Ja, je ziet het goed! Dit is geen kerkhaan, maar een ooievaar die bovenop de torenspits van de Sint Nicolaaskerk in Lierderholthuis staat. Schoolmeester Wim van Haaren slaagde er donderdag in, deze unieke foto te maken.

In verband met herstelwerkzaamheden moest de Sint Nicolaaskerk in Lierderholthuis een tijdje zijn kerkhaan, pijnappel (bol onder de haan) en kruis (de standaard) missen.

Leidekkersbedrijf Koenders uit Neede is twee dagen bezig geweest om de onderdelen terug te plaatsen. Zo zag deze ooievaar zijn kans schoon om op het hoogste puntje over het prachtige dorp Lierderholthuis uit te kijken. De kerkhaan heeft inmiddels zijn vertrouwde plek weer ingenomen. En zo hoort het toch?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.