is burgemeester nu voor of tegen fusie

“Raalte en haar buurgemeenten moeten de al bestaande samenwerking intensiveren.” Dat stelt waarnemend burgemeester Van Veen in een verhaaltje op de gemeentelijke website. Maar of hij nu voor grotere gemeenten is? Hij laat het in het midden.

Salland Centraal had de burgemeester om een reactie gevraagd, toen de directeur van de Vereniging van Nederlandse gemeenten twee weken geleden zei dat meer verantwoordelijkheid voor gemeenten gekoppeld moet worden aan schaalvergroting. De Raalter politiek reageerde als door een wesp gestoken. Maar een reactie van Van Veen kregen we nooit.

Wat Van Veen letterlijk op de gemeentesite zegt is: “Gezien de recente gemeentelijke herindelingen in het Overijsselse denk ik dat Raalte en haar buurgemeenten een intensivering van de al bestaande samenwerking moeten nastreven. De relatie met onze buurgemeenten is goed en voor alle betrokkenen zal dit een positief effect hebben.” Daar is dus niet uit af te leiden of hij voor of tegen grotere gemeenten is.

Wel geeft Van Veen aan wat anderen op het congres vonden. Zo is ook VNG-voorzitter Deetman voorstander van verdere schaalvergroting. Dat verhoogt de bestuurskracht. Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken (en die gaat er over) vindt dat je vanuit Den Haag ook wel meer taken naar gemeenten kunt overhevelen, als gemeenten meer gaan samenwerken in plaats van te fuseren.

Van Veen schrijft ook dat hij naar Ribs&Blues is geweest. En naar Barcelona. Het is maar dat je het weet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.