heino laat het afweten voor raalte 2020

‘Laat van u horen!’ Met deze slogan riep de gemeente Raalte de afgelopen weken haar burgers op om naar de inwonersbijeenkomst in Zaal Oortwijn te komen om mee te praten over de Toekomstvisie Raalte 2020. Maar Heino liet niet van zich horen…

Ondanks alle publiciteit die er aan vooraf is gegaan, zaten er woensdagavond slechts zeven bezoekers in de zaal. In goed overleg met de aanwezigen werd besloten om de bijeenkomst niet door te laten gaan. Wethouder Gebben kwam daarop met het voorstel om (eventueel op kosten van de gemeente) volgende week naar De Leeren Lampe in Raalte te komen, waar maandag 18 juni om 20.00 uur de volgende inwonersbijeenkomst wordt gehouden. Alle onderwerpen zullen daar aan bod komen.

De voetbal op de televisie? Het mooie weer? Eén van de aanwezigen heeft zo zijn eigen verklaring voor de slechte opkomst. “We hebben de Structuurvisie toch nog net gehad?”

“Posters bij openbare gelegenheden, 1200 flyers, tot drie keer toe een advertentie op de gemeentepagina’s in het huis-aan-huisblad en aankondigingen in diverse andere media. We hebben er wel degelijk moeite voor gedaan om de mensen aan te sporen om te komen”, reageert een teleurgestelde wethouder Gebben. “Toch is het niet zo dat de Toekomstvisie Raalte 2020 de inwoners niet zou interesseren. Als je bedenkt dat de laatste bijeenkomst ‘Raalte voor elkaar’ tot twee keer toe een volle bak opleverde, met véél minder reclame!”

“Die betrokkenheid van de inwoners blijkt ook uit de grote belangstelling voor de Visie-tes. Dit houdt in dat het gemeentebestuur op bezoek komt bij mensen met een huiskamer vol gasten. Wij praten met hen over hun eigen toekomstige leefomgeving. We hebben inmiddels al twaalf aanmeldingen binnen en dat betreft in totaal zo’n 200 personen.”

Op de inwonersbijeenkomst bij De Leeren Lampe in Raalte komen naast het hoofdthema centralisatie of decentralisatie onderwerpen als het voorzieningenniveau en leefbaarheid, de agrarische sector, de landbouw en het buitengebied aan bod. Vanuit Heino worden daar dus de thema’s wonen, zorg en zorgvoorzieningen aan toegevoegd. Kijk voor meer informatie op staging2.raalte2020.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.