heetense kermis viert 75 jarig jubileum groots

Want vanwege het 75-jarig bestaan begint het feest al op de woensdagavond. Dit jaar dus geen vier, maar vijf dagen lang (van 13 tot en met 17 juni) volop feest in het dorp Heeten.

Traditiegetrouw gaan de kermisattracties niet eerder open dan vrijdagmiddag, maar tijdens deze jubileumeditie barst het feest twee dagen daarvoor dus al los. Op de woensdagavond is om 19.30 uur de officiële opening in de feesttent op het Dorpsplein. Het openingswoord wordt gedaan door Loeck Tomassen als voorzitter van de Oranjevereniging en ook burgemeester Pieter van Veen zal een woordje doen.

Na het officiële gedeelte kan een ieder genieten van een optreden van de Heetense toneelvereniging Ars Longa. Dit alles is speciaal voor genodigden en alle belangstellende Heetenaren. De volgende ochtend nemen de 50-plussers bezit van de feesttent, waar op donderdag alles is te vinden op het gebied van ontspanning, hobby, welness, zang en dans. Ondertussen gaat ook in woonzorgcentrum Stevenskamp de ouderenmiddag van start, met verschillende optredens. De donderdag wordt ’s avonds spectaculair afgesloten met een voorstelling van de Battumse Revue.

Op de derde dag van de Heetense Kermis is het de eer aan de jeugd. Vanwege het 75-jarig jubileum heeft de organisatie de kinderactiviteiten uitgebreid. Niet alleen op zaterdagmiddag is er iets leuks voor kinderen te doen, maar ook de vrijdagmiddag staat in het teken van de kinderen. Na tal van oud-Hollandse spelen wordt rond de klok van 15.00 uur begonnen met de optocht door het dorp.

In voorgaande edities van de Heetense Kermis werd de optocht altijd op zaterdagochtend gehouden, maar daar is de organisatie van afgestapt. Vergezeld door een draaiorgel komen de basisschoolkinderen na afloop van de optocht terug op het plein, waar de opening van de kermis wordt verricht door burgemeester Pieter van Veen. En als de kermisattracties dan eenmaal op volle toeren draaien, gaat men in de feesttent ’s avond swingend terug naar de jaren ‘60 en ’70.

Met de bands ‘The Stolling Rones’ en ‘The Beatles Revival’ gaat het dak er ongetwijfeld af. Eerstgenoemde band is dé Rolling Stones tribute band van dit moment. De band gaat voor het pure geluid van de Rolling Stones. De tweede band komt speciaal over uit Praag. The Beatles Revival is één van Europa’s beste en populairste tribute coverbands. De reden van de populariteit ligt aan de bijna ongelofelijke gelijkenis met de echte Beatles.

Het programma van de zaterdag begint met een nieuw onderdeel, namelijk een ATB-fietstocht. Het is de bedoeling dat deze tocht een blijvertje wordt en jaarlijks terugkeert op het programma. Niet veel later is het de beurt aan de toertocht met oldtimer- en klassieke motoren, georganiseerd door motorclub MC Freewheels.

Op zaterdagmiddag is het dan weer tijd voor de jeugd, met onder andere een spectaculaire survival in en rond de tent. In diezelfde tent treedt ’s avonds de welbekende ‘Band Zonder Banaan’ op. Voor dat het echter zover is, klimt eerst de Heetense band ‘Basement’ op het podium. Al met al weer genoeg vertier voor een gezellige dag.

De vijfde en tevens laatste dag gaat van start met een eucharistieviering in de feesttent. Aansluitend wordt voor het eerst in de geschiedenis tijdens het kermisweekend een braderie gehouden. Deze happening zal bestaan uit zo’n 35 kraampjes, die deels op de Dorpsstraat komen te staan en in het weiland naast Bosgoed.

Verder is er op de zondag (1 eurodag) nog een fraaie fietspuzzeltocht, kan men ringsteken met paard en wagen, is er het duo Climax en komt volkszanger Raymond Smit een optreden verzorgen. De jubileumeditie, in het kader van het 75-jarig bestaan, wordt rond de klok van 18.00 uur afgesloten met een sensationele stoelendans. Dit alles onder het nieuwe motto: ‘Kermis Heeten, gewoon FEEST!’. Kijk voor meer informatie op staging2.kermisheeten.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.