hangjeugd irriteert bewoners kloostermanshof

Het stoort een aantal bewoners van de Kloostermanshof in Heino mateloos dat hangjongeren, die zich op de parkeerplaats bij het Kerkhuus ophouden, om de haverklap zwerfvuil achterlaten. Daarom zal vanavond, als het onderwerp zwerfvuil op de agenda staat in de Raalter raadsvergadering, een afgevaardigde gebruik maken van het spreekrecht. De omwonenden willen graag dat de gemeente met harde maatregelen optreedt.

De bewoner die het voortouw neemt (en graag anoniem wil blijven) licht toe: “Op de Kloostermanshof wonen veel ouderen. En juist ouderen steken zo in elkaar, dat ze het altijd graag netjes willen houden. Wat zie je? Dat de omwonenden de volgende dag het zwerfvuil van de jongeren gaan opruimen! ‘Laat die troep toch liggen, dan kan de gemeente zélf eens zien wat voor troep de hangjongeren hier achterlaten’, heb ik al vaak gezegd.”

Hij vervolgt: “Al meerdere bewoners hebben hun beklag gedaan. Natuurlijk heb ik de jongeren ook zelf wel eens op hun gedrag aangesproken. Maar dat heeft niets geholpen…

Als we over overlast klagen, komt de politie altijd wel even kijken. Maar het is net of de jongeren daar een neus voor hebben, want dan zijn ze nét weer weg! Wat goed zou werken is ‘de groep’ beboeten voor het achterlaten van zwerfvuil. Maar volgens de contactambtenaar, met wie ik rechtstreeks heb gesproken, laat de wet dat niet toe. We zijn van mening dat deze jongeren een stukje heropvoeding nodig hebben en vragen de gemeente om hardere maatregelen.”

“Afvalbakken? Die waren er wel, maar werden vernield, zodat er besloten werd geen nieuwe meer te plaatsten. Maar die helpen toch niet, want de hangjongeren zijn erg gemakszuchtig.” Overigens is niet alleen het zwerfvuil een probleem. Ook de geluidsoverlast die de lawaaierige auto’s van de hangjongeren ergeren de omwonenden vreselijk. “Vroeger kwamen ze met de fiets of brommer, nu met auto’s. Met donders geweld scheuren ze hier weg, óók midden in de nacht.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.