gemeente realiseert besparing van bijna 9 ton

De gemeente Raalte heeft een jaarlijkse besparing gerealiseerd van bijna negen ton, door scherper in te kopen. In 2003 kreeg de gemeente de taak om voor het eind van 2007 een besparing te realiseren van 500.000 euro per jaar. Met de bijna 900.000 euro heeft de gemeente inmiddels ruimschoots voldaan aan deze besparingsopdracht. Voor de gemeente reden genoeg om dit moment feestelijk te markeren.

De forse jaarlijkse besparing is tot stand gekomen door een professionelere wijze van inkopen en de aanbesteding van de diverse inkopen. “Een goede en vroegtijdige voorbereiding van de diverse inkooptrajecten heeft er onder meer voor gezorgd dat we deze besparing konden halen”, aldus wethouder Gerard Elferink, die vanmiddag samen met Jan Telgen (coördinator Significant van een extern bureau) een taart aansneed om het heuglijke feit te vieren.

“We hebben alle afdelingen binnen onze organisatie nauw betrokken om onze inkoopuitgaven te verlagen. We hebben daarbij heel goed gekeken naar wat voor producten we als organisatie nodig waren en hoe we daar het beste invulling aan konden geven. Zo hebben we veel kunnen besparen op de kosten voor het onderhoud van openbaar groen, het leerlingenvervoer, energiekosten en de inhuur van extern personeel. Verder hebben we ook voordelen kunnen halen door meer samen te werken met andere gemeenten. Al met al een resultaat waar we als organisatie echt trots op mogen zijn!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.