gemeente mestbassins allebei niet leeg

“We hebben de mestbassins niet alleen gisteren, maar ook vandaag gecontroleerd. Al twee keer zelfs!” Dat is de reactie van gemeentewoordvoerder Marc Slagter op uitspraken van Han Jansen eerder vanochtend.

De gemeente zou maandag controleren of de mestbassins van Jansen langs de Heinoseweg en Overkampsweg inmiddels leeg zouden zijn, maar de eigenaar van Loonbedrijf Jansen had niets vernomen. “Niks gezien, de hele dag niet.” Maar volgens Slagter is er dus weldegelijk gecontroleerd. “Bij deze controlebezoeken hebben we geconstateerd dat de mestbassins allebei niet leeg zijn. Dat betekent dus dat het dwangsombesluit in werking is getreden”, aldus Slagter.

Volgens het dwangsombeleid moet Jansen 5.000 euro boete betalen voor elke week waarin hij niet aan de eisen van de gemeente voldoet, met een maximum van 50.000 euro. De eisen: Op 1 juni moesten de bassins leeg zijn. En over een maand moeten de bassins ook nog eens een keer weer weg zijn. Dan moet er gewoon weer vlak weiland liggen.

Verder liet wethouder Haarman weten dat hij Jansen niet helpt bij het zoeken naar een alternatieve opslaglocatie elders in het land. “Het zoeken naar andere opslaglocaties in het noorden van Nederland, is aan de ondernemer zelf. Niet aan de gemeente.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.