gebben wordt burgemeester in renkum

Was de Raalter wethouder Jean Paul Gebben wel ziek tijdens de laatste raadsvergadering van Raalte? Of was hij in Renkum voor een gesprekje met de vertrouwenscommissie van die gemeente die op zoek is naar een nieuwe burgemeester? Hoe dan ook: Gebben staat nummer één op het wensenlijstje voor Renkum. Die is Raalte dus kwijt. Vermoedelijk per oktober.

Het moet een geanimeerd gesprek geweest zijn tussen Gebben en de vertrouwenscommissie in Renkum. Want hij is ontspannen, toont durf, gelooft in zichzelf, formuleert helder en heeft humor. Maar wellicht belangrijker: ze verwachten ook dat hij zaken voor elkaar gaat krijgen.

De 42-jarige VVD’er kwam in de Raalter politiek toen wethouder Gorter opstapte. Gebben werd toen namens de VVD gevraagd het college te versterken tot de verkiezingen. Na de verkiezingen kwam Gebben als wethouder terug. Het verhaal gaat dat hij vóór die tijd uit de Zwolse raad moest, omdat hij verhuisde naar Laag Zuthmen en dat bleek later niet in Zwolle te liggen. Gebben heeft dat verhaal officieel nooit ontkracht. Omdat, zo hebben we in de wandelgangen gehoord, het gewoon een mooi verhaal is.

De vraag is nu of Gebben de herindeling van de Raalter sportvelden nog af gaat maken. In dat dossier heeft hij recent bakzeil moeten halen toen onder aanvoering van Gemeentebelangen zijn plan van tafel ging. In september komen er nieuwe gesprekken en alles is weer open.

Andere vraag is wie de nieuwe VVD-wethouder gaat worden. Salland Centraal zet in op Ben Nijboer. Die kennen we als man met de meeste ambities binnen de VVD.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.