gebben definitief benoemd in renkum

Nou, VVD-wethouder Gebben is weg. Daar kan niets meer aan veranderd worden. Want gisteren heeft het Hare Majesteit de Koningin behaagd Gebben officieel tot het ambt van burgermeester van Renkum te beroepen. Dat zal allemaal wel met een stempeltje afgedaan zijn onder vermelding van ‘getekend namens’, maar het is ook mooi te veronderstellen dat de koningin dan de telefoon pakt, naar Laag Zuthem belt en met het haar bekende accent zegt: “Beste Jean Paul, het heeft me verheugd …” en zo voort.

Hoe het ook zei: Gebben gaat per 1 oktober aan de slag in Renkum. Dus feitelijk zijn ze die in Raalte nu al zo goed als kwijt. Want neem het zomerreces erbij en het is zo al weer oktober.

Binnen de VVD kunnen ze nu ook officieel aan de opvolging van Gebben gaan denken.

Als dinsdag de profielschets van de nieuwe burgemeester van Raalte aangenomen wordt door de raad, kan er ook gewerkt worden aan het definitief maken van de burgemeestersfunctie in Raalte. We zijn dan in het voorjaar van 2008, en Raalte heeft een stabiel college. Voor twee jaar. Want dan zijn er weer gemeenteraadverkiezingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.