fusie tussen bws en saalien kan doorgaan

Negentig procent van de raad van afgevaardigden heeft gisteren in een geheime stemming besloten dat woningbouwvereniging BWS een stichting mag worden. Daardoor kan de fusie tussen BWS en Saalien per 1 januari 2008 doorgaan.

BWS heeft 250 leden. Minstens 100 daarvan waren tegen de omzetting, want die zetten een handtekening onder een petitie van een aantal leden van BWS. Toch hebben de vertegenwoordigers van die leden, vooruitgeschoven in de raad van afgevaardigden voor omzetten naar een stichting gestemd.

Salland Centraal is nu benieuwd of hiermee de weg ook daadwerkelijk vrij is voor omzetting. Want volgens de wet zijn er maar drie manieren om een vereniging op te heffen. Per algemene ledenvergadering, als er geen leden meer zijn of als er geldproblemen zijn. De raad van afgevaardigden heeft die algemene ledenvergadering niet nodig gevonden, maar gebruik gemaakt van de vrijbrief die de leden haar bij statuut gegeven heeft. Dus naar we vermoeden: wordt vervolgd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.