freedom fans genieten van jubileumconcert

In een goed gevulde Plaskerk vierde zang- en gospelkoor Freedom zaterdagavond haar 30-jarig bestaan met een daverend concert.

Veel trouwe fans, oud-leden en belangstellenden konden genieten van diverse nummers uit het oude en nieuwe repertoire van het gospelkoor. Speciaal voor het jubileum verleenden Yolanda Koene op dwarsfluit en Greet Masselink op viool medewerking bij het ‘Ave Verum’ en andere liederen. Ook het blazers-kwintet van het Carmel College Salland liet van zich horen, onder andere bij de meer swingende nummers als ‘Do Lord’, ‘Remember Me’ en het Afrikaanse ‘Siyahamba’.

Uit het voorwoord van het – volgens eigen zeggen – langst betalende lid Gerrit Jan Gorter, bleek al dat het koor in de jaren steeds vooruit is gegaan in kwaliteit. Dit geldt overigens niet voor het ledenaantal. Op dit moment telt Freedom slechts 17 zangers en een klein combo onder leiding van dirigent Wim Tharner. Het plezier in het zingen en het hoge muzikale niveau blijft echter behouden, zoals de toehoorders zaterdag hebben mogen zien en horen.

Na afloop van het concert was er op het Annaplein een feestelijk samenzijn van koorleden en bezoekers, onder het genot van een kop koffie. In het Annahuis werd een dvd getoond met daarop de historie van het koor. Allerlei activiteiten, optredens en leuke feitjes passeerden de revue. Boudewijn Jonkman is erg druk geweest om de dvd op tijd af te hebben. De Freedom-dvd is overigens voor iedereen te koop. Je kan hem bestellen bij Boudewijn Jonkman of door een mailtje te sturen naar freedom_raalte@hotmail.com. Kijk voor meer informatie over het Raalter Zang- en Gospelkoor op: staging2.freedomraalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.