festival op het nijenhuis wordt volwassen

Het Festival op het Nijenhuis (voorheen Salland Midzomer Festival) is er zondag in geslaagd haar bezoekersaantal te verdrievoudigen. Zo’n 1.200 bezoekers kwamen op het muzikale spektakel af, dat gehouden werd op het schitterende terrein van Kasteel Het Nijenhuis.

Wellicht is het succes te danken aan een aantal aanpassingen, die de organiserende Stichting Community Festivals gedaan heeft. Zoals het vergroten van de doelgroep, meer professionalisering, een stevig ingezette programmering, samenwerking met ROC Deltion Zwolle en de verhuizing van het evenement van de zaterdag naar de zondag. Wat meezat, was het weer. Op een paar regendruppels na bleef het de hele middag droog.

‘Een echte festivalsfeer’. ‘Geweldig al die verschillende voorstellingen’. ‘Voor elk wat wils’ … Door de bank genomen waren de reacties van de bezoekers erg positief. Dat de organisatie is afgestapt van haar doelgroep van dertig jaar en ouder was onder meer te merken aan het groot aantal jonge ouders dat met kinderen op het festivalterrein slenterde.

Speciaal voor de kleintjes was er onder meer de muzikale vertelling over het olifantje Babar en de Muziektheater-voorstelling Sneeuwwitje. (Deze diende overigens tegelijkertijd als eindpresentatie voor de betrokken studenten) De zestig studenten van Deltion lieten verder van zich horen met dans- en acteeracts, films, exposities en culturele activiteiten voor kinderen. Ook namen zij beveiligingstaken voor hun rekening.

Gewapend met een programmaboekje en een plattegrond van de verschillende bijgebouwen waar de podia waren ondergebracht, zochten de bezoekers hun weg naar diverse voorstellingen. Vooral in de Orangerie was het af en toe dringen geblazen. De verkeersdrukte op het smalle weggetje naar ’t Nijenhuis leverde overigens geen problemen op. Om deze voor te zijn, werd hier tijdelijk éénrichtingsverkeer ingesteld. Veel festivalbezoekers uit de omgeving waren met de fiets gekomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.