externe hulp bws voor wijk blekkerhoek

Woningbouwvereniging BWS heeft het niet makkelijk met de renovatie van de Blekkerhoek in oud-Raalte. De buurt is zodanig in opstand gekomen tegen de voorgenomen plannen (waarbij een groot deel van de huizen gesloopt moet worden) dat nu besloten is er een extern coördinator op te zetten. Kosten van die man of vrouw bedragen 41.000 euro.

De gemeente Raalte neemt daarvan een kwart voor haar rekening. Daarmee is meteen ook aangegeven hoeveel belang de gemeente heeft bij de renovatie van de wijk. Het is volgens BWS niet meer rendabel de oude woningen in de wijk te renoveren. Slopen en nieuw bouwen zou de beste oplossing zijn. Niet alleen voor de huizen, ook voor de inrichting van de buurt. BWS heeft al verschillende keren gepolst wie in de buurt mee wil werken aan (eventueel tijdelijk) verhuizen. In de buurt wordt dat als zeer intimiderend ervaren. Alsof alleen degene die nu meewerkt, ondersteuning van BWS krijgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.