eerste fotos van busbrand openbaar

De bemanning van de transportbus van de Stichting Deventer-Roemenië die dinsdag bij de Oostenrijkse stad Wenen totaal uitbrandde, is weer veilig thuis. Woensdagavond even na half tien arriveerden de beide chauffeurs Tijmen Jansen en Johan de Weerd en Dick Zweers, Bert Top en Geert Hannink (uit Raalte) op het station in Deventer na een ruim elf uur durende treinreis vanuit Wenen. Vanmorgen kwamen ze samen met het SDR-bestuur bijeen om na te praten over hun avontuur maar ook om de afwikkeling ervan te bespreken. Daarnaast werd overlegd hoe verder te gaan.

De conclusie van dat overleg was overduidelijk: SDR gaat door met de hulp aan de mensen in Roemenië, juist omdat hulp nog steeds zeer welkom is en omdat de Roemenen erop rekenen. De wijze waarop de hulp in de toekomst zal worden geboden en dan met name het transport naar Roemenië, zal op een andere manier georganiseerd moeten worden, bijvoorbeeld door het inzetten van vrachtwagens.

De stichting hoopt op korte termijn transportbedrijven en andere ondernemingen bereid te vinden medewerking te verlenen, hetzij in de vorm van een financiële bijdrage of door het beschikbaar stellen van transportcapaciteit. Daarbij kan ook gedacht worden aan het vervoer van goederen vanuit Deventer naar Roemenië waarna op de terugweg een ‘commerciële’ retourlading wordt meegenomen.

Daarnaast zal SDR op korte termijn trachten compensatie te vinden voor de verloren gegane 700 kledingpakketten die bestemd waren voor evenzoveel arme Roemeense gezinnen. In feite zijn zij het meest gedupeerd door de fatale brand: het door hun verwachte pakket is letterlijk in rook opgegaan. Stichting Deventer-Roemenië hoopt dan ook dat veel mensen de komende dagen resp. weken nog eens goed in hun kledingkast kijken en overtollige kleding komen bezorgen bij het magazijn van SDR aan de Sint Olafstraat. Dat kan tot 28 juni op dinsdag (van tien tot drie uur) en donderdag (van twaalf tot drie uur).

In juli en augustus is het kledingmagazijn wegens vakantie gesloten. 4 September worden de werkzaamheden hervat. Wie op de genoemde tijdstippen niet in de gelegenheid is de kleding te komen bezorgen kan een andere afspraak maken met Tonny Hagen (0570-623271) of Miny Vrielink (0570-591402). De kleding dient onbeschadigd en schoon (gewassen of gereinigd) te zijn. Daarnaast zijn uiteraard financiële bijdragen welkom op bankrekening 37.77.86.578.

Ook op andere manieren zal SDR de komende tijd extra financiële middelen proberen te vinden, bijvoorbeeld door het instellen van een zogenaamde ‘club van honderd’ waarbij 100 begunstigers elk 100 euro bijdragen.

Het bestuur zal op korte termijn een bijeenkomst met de actieve vrijwilligers organiseren. Daarbij zal nader worden ingegaan op de fatale brand. Aan de hand van de verhalen van de betrokkenen en door het bekijken van de foto’s ervan kunnen de emoties die deze gebeurtenis heeft losgemaakt, worden verwerkt. Dan kan ook overlegd worden hoe de draad weer op te pakken en met nieuwe élan samen verder te gaan in het belang van de mensen in Roemenië die op steun vanuit Deventer blijven rekenen.

Nadere informatie en een fotoverslag van de fatale brand is te zien op staging2.deventer-roemenie.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.