Home / archiefcentraal / een dagje paardenmelkerij bij t schanebroek

een dagje paardenmelkerij bij t schanebroek

Dat koeien en geiten gehouden worden voor de productie van melk, wist je waarschijnlijk wel. Maar wist je dat dit ook voor paarden geldt? En dat veel mensen met bijvoorbeeld huid- en darmproblemen baat hebben bij het product paardenmelk? De mensen van Paardenmelkerij ’t Schanebroek uit Luttenberg vertellen je graag meer over dit gezonde product.

Tijdens de week van het platteland, houdt Paardenmelkerij ‘t Schanebroek op zondag 24 juni een open dag, om mensen kennis te laten maken met de boeiende wereld van paardenmelk. Michiel Scholten en Nathalie Pronk laten je een kijkje nemen op hun bedrijf waar je, eventueel met gezin, een interessant én leuk dagje uit kunt beleven. Zo kun je bijvoorbeeld zelf zien hoe paarden worden gemolken. Ook voor kinderen is er volop vertier: veulentjes om te aaien, springen op het springkussen, schminken en ze hebben de ruimte om zich uit te leven.

Paardenmelkerij ’t Schanebroek is te vinden aan de Lemelerweg 64 in Luttenberg en de open dag is zondag 24 juni van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie over paardenmelk kijk op www.paardenmelker of bel 0572-302860.

Lees ook

Vroeger in Salland: De onthulling van het oorlogsmonument

Het Weekblad voor Salland presenteert in samenwerking met de Historische Vereniging Raalte en omstreken de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.