Home / archiefcentraal / dolfijn jeugd tweede op nk schooldammen

dolfijn jeugd tweede op nk schooldammen

Het team van de Heinose basisschool De Dolfijn heeft zaterdag in Heino een prachtige tweede plaats behaald op het NK schooldammen. Evenals vorig jaar pakte de Eben-Haëzerschool uit Bennekom de kampioenstitel.

Het was warm en ongetwijfeld hebben veel leeftijdsgenootjes verkoeling gezocht in het zwembad, maar Sander Mensink, Leon Kiekebosch, Nicky Kortstee en Erik van Rossum van groep 7 en 8 van de Heinose basisschool De Dolfijn hadden zaterdag wel wat anders aan hun hoofd. In een broeierig warme zaal speelde het team uiterst geconcentreerd het NK schooldammen voor pupillen, op touw gezet door Damclub DOS Hartholt Olie Heino.

In de regel organiseert DOS de damwedstrijden in het Kerkhuus, maar vanwege het groot aantal deelnemers en de verwachte publieke belangstelling was de club dit keer naar het parochiecentrum uitgeweken. De deelnemende scholen kwamen uit Wezep, Bennekom, Assen, Laren (Gld), Winterswijk, Huizen, Lunteren, Zwammerdam, Blekensgraaf, IJmuiden, Zegveld, Noordeloos, Middelburg en Alphen aan den Rijn. Er werden acht rondes gespeeld volgens het Zwitsersysteem.

Lees ook

Fietstocht door Duursche Waarden

DEN NUL – Staatsbosbeheer presenteert op zondag 8 augustus een fietstocht door de Duursche Waarden. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.