disselhorst metaal in top tien van nederland

Het Raalter bedrijf Disselhorst Metaal hoort bij de top tien van Nederland in zijn soort. Daarnaast is technisch directeur Bennie Linthorst 25 jaar aan de zaak. En Disselhorst Coating is als nieuwe onderneming gestart. Al met al reden genoeg voor een open huis.

Disselhorst Metaal is een bijzonder modern bedrijf. Midden in de enorme bedrijfshal staat een magazijn waar geen mensenhand meer aan te pas komt. Er staan computergestuurde machines omheen die zelf bepalen waar ze een nieuwe plaat uit het magazijn vandaan halen voor bewerking. “Dat kom je bij toeleveranciers bijna niet tegen. In Nederland horen we bij de top tien. Niet qua grootte, wel qua modern zijn. Het geeft ons de mogelijkheid 24 uur per dag, zeven dagen per week te produceren. Waardoor we interessant zijn voor grote orders. Maar omdat we alles gecomputeriseerd doen, zijn we óók een interessante partij voor kleine oplagen. We hoeven de machines alleen maar de juiste opdracht te geven”, vertelt technisch directeur Bennie Linthorst, die dus een jubileum viert.

Eén van die machines is zelfs in staat zijn eigen gereedschap te vervangen voor verschillende opdrachten. Ernaast staat een volautomatische lasersnijder. “Dat was de tweede in zijn soort in de wereld.” Verderop staat een kantpers met robot, waarmee producten onbemand gekant worden. Disselhorst Metaal rendeert dus goed. “Om de snelle groei op te vangen zijn we in 1998 verhuisd van de Kaagstraat naar de Overkampsweg. Hier hebben we ook uitgebreid. En nu zijn we al weer te klein behuisd”, aldus Martijn Jacobs, zoon van Henk Jacobs die vorig jaar afscheid nam als directeur (hij nam Disselhorst half jaren 70 over van de plotseling overleden heer Disselhorst).

Tot slot is Disselhorst Coating ontstaan omdat de markt steeds meer service vraagt. Jacobs: “Als we onze halffabrikaten leveren, is het gewoon handig als ze al gecoat zijn. Dan hoeft de afnemer er niet nog eerst weer ergens anders mee naar toe. Voor ons was deze coatinghal ook interessant omdat we stalen bureaukasten maken. Die kunnen we nu kant en klaar afleveren. We konden als het ware een vliegende start maken vanwege onze bedrijfsleider Henk Moes. Die had een eigen coatingbedrijf in Vroomshoop dat we in zijn geheel hebben overgenomen.”

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 juni viert Disselhorst Metaal feest. De 22ste is er een receptie voor genodigden, die Bennie Linthorst kunnen feliciteren met zijn 25-jarig dienstjubileum en eveneens getuige zullen zijn van de opening van Disselhorst Coating B.V. En de 23ste is er open dag voor iedereen die Disselhorst Metaal en Coating wil bezichtigen. Die open dag is van 9.00 tot 14.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.