de linderte groeit van 3 naar 364 kinderen

De Linderte, katholieke basisschool in Raalte Noord, haalde bij haar start in de jaren negentig het landelijke nieuws. Drie leerlingen en zes leerkrachten (zeggen we uit ons hoofd, maar ver zitten we er dan niet naast) had die school toen.

Probleem was dat ouders het niet aandurfden hun kinderen naar die school te doen. De Rietkraag (ook katholiek) was bekend, die deed het goed. Het katholieke schoolbestuur probeerde destijds nog ouders te verplichten hun kinderen naar De Linderte te doen. Een domme actie, want als je wantrouwen wilt koesteren, moet je het zo doen.

Hoe anders is het nu? De inschrijvingen voor komend schooljaar zijn geteld en De Linderte krijgt er een zestiende leergroep bij. Inderdaad, een zestiende leergroep. 364 leerlingen zitten er volgend jaar op school. Voor de gemeente is dat reden nog snel een slordige 10.000 euro beschikbaar te stellen voor nieuwe tafels en stoeltjes en natuurlijk voor het bijbehorende lesmateriaal.

De Springplank in Heino groeit overigens ook. Die school gaat naar twaalf leergroepen. En daarom moet er een noodlokaal bijkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.