de leo koopman tribune jij kunt helpen

Raaltenaar Leo Koopman kan zijn eigen tribune krijgen. Maar daar heeft hij wel ons aller hulp voor nodig. Hoe dat zit? FC Zwolle bouwt een nieuw stadion en wil de vier flanken vernoemen naar legendarische mensen voor de club. Via staging2.fczwolle.nl kun je op Leo stemmen. De Eibrink-tribune is al verzegd. Wijlen Marten Eibrink was de man die FC Zwolle in de jaren tachtig financieel in leven hield. Hij zette het huidige stadion neer.

De andere drie tribunes langs het veld gaan of naar Henk Timmer (Feyenoord-doelman die bij FC Zwolle begon), Klaas Drost (verdediger en clubicoon), Jaap Stam, René IJzerman (ras-Zwollenaar) Fred Patric (omgekomen in 1989 op Zanderij toen de Surinaamse selectie neerstortte) of Raaltenaar Leo Koopman. Zes namen voor drie flanken dus. Op staging2.fczwolle.nl staat rechts op de pagina een poll. Klik daar Leo even aan.

Leo was in de jaren 50 spits bij PEC en scoorde daar aan de lopende band. De teller is stil blijven staan op 124. Daarmee werd hij eeuwig topscorer van de club. Niet eentje die zo veel scoorde als Leo. En dat gaat ook nooit meer gebeuren, want als iemand zó goed is dat hij ze er aan de lopende band in schiet, dan is hij snel weer weg bij FC Zwolle.

Zeg nou eerlijk Timmer en Stam zijn nog actief voetballers. Of ze krijgen nog een tribune naar zich vernoemd of ze gaan nog dingen doen in hun carrière waardoor FC Zwolle er spijt van krijgt dat er een tribune naar hen vernoemd is. IJzerman heeft als enige verdienste dat hij Zwollenaar is… Fred Patric, wie kent hem nog? Klaas Drost, oké, hij is een clubicoon. Maar dat is Leo Koopman natuurlijk ook.

Dus nogmaals: even naar de site van FC Zwolle, even Leo Koopman aanklikken en klaar is kees. Leo kan het nog wel gebruiken. Hij heeft al dik 800 stemmen (en daar zit die van ons al bij). Daar moeten er nog een 750 bij, wil hij in de top drie komen. Als iedereen die vandaag Salland Centraal bekijkt even meedoet, staat Leo vanavond zeker al op het dubbele. En o ja, je mag natuurlijk op alle computers op je werk ook stemmen. Het kan nog tot en met vrijdagnacht.