crt raalte met zeven renners naar nk

Bij de elite mannen en de beroepsrenners maakt Erwin Binnenpoorte zijn opwachting. Bij de beloften staan Jordi van de Vondervoort, Steven Marissink, Marien Wallink en Roderik Groenewold aan de start. Loes Markerink en Silke Kogelman vertegenwoordigen CRT bij de dames.

Het Nederlands Kampioenschap Wielrennen op de weg is ieder jaar weer een spektakel. Waar vorig jaar het parcours alleen door Maastricht ging, rijden de renners dit jaar ook over het grondgebied van de gemeente Margraten. De renners rijden ronden van 13,5 kilometer.

Zaterdag 30 juni is de dag voor de dames en de beloften. De vrouwen starten om 9.00 uur voor hun wedstrijd van 9 ronden over 121,5 kilometer. De wedstrijd voor de beloften start om 13.30 uur. Zij krijgen met 12 ronden in totaal 162 kilometer voor de kiezen. Zondag 1 juli rijden de beroepsrenners en de elite mannen in 15 ronden hun wedstrijd over 202,5 kilometer.

CRT is erg te spreken over het feit dat zeven renners zich de afgelopen tijd voor het Nederlands Kampioenschap geplaatst hebben. De renners zelf zien het NK ook met spanning tegemoet. Zo zijn de verwachtingen van eerstejaars belofterenner Steven Marissink hoog gespannen. “Ik denk dat ik niet veel verder kom dan aanklampen en uitrijden in het peloton. Ik hoop natuurlijk op een hele goede dag, maar toch zal het dan nog steeds moeilijk worden aangezien er jongens tussen zitten die vier jaar ouder zijn en dus ook een stuk sterker zijn. Maar toch is mijn doel er een verdomd goede wedstrijd van te maken.”

Marien Wallink die dit jaar uitkomt voor de continentale wielerploeg B&E Koopmans Cycling Team, maar nog wel zijn licentie heeft bij CRT Raalte, vindt het moeilijk in te schatten wat voor wedstrijd het NK gaat worden. “Nadat ik Olympia’s tour had gereden ben ik ziek geworden, maar het parcours van het NK is selectief waardoor er veel ruimte is voor ontsnappingen en verassingen. Het is dus afwachten.”

Wij van Salland Centraal wensen de renners van CRT Raalte alvast veel succes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.