carpulling creaties belangrijker dan winnen

Carpulling was het meest spectaculaire onderdeel van de Midzomerfeesten. Net als trekkerslep is het daarbij de bedoeling met een auto zoveel mogelijk meter af te leggen. Maar dat gaat zo maar niet, want tijdens de rit komt het gewicht op een sleepwagen steeds meer naar voren te liggen tot de sleepwagen zich zelfs ingraaft. Op de foto zie je dat mooi. De rode plaat achter de auto is een soort van sneeuwschuif die steeds dichter bij de grond komt. Wie het verst komt heeft gewonnen.

Maar eigenlijk gaat het helemaal niet om wie er wint. Tenminste voor het publiek niet. Kijken naar de sport en naar al die prachtige creaties, daar gaat het vooral om. En dat heeft het publiek gedaan, uitgebreid genieten van de ene na de andere prachtcreatie die al dan niet een heel eind de sleepwagen van zijn startplaats trok.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.