brandweerwedstrijd in bordeel succesvol

De wedstrijd voor diverse brandweerkorpsen uit heel Nederland, georganiseerd door het korps uit Lemelerveld, werd zaterdag gehouden bij het oude pand van de familie Huysmans. Het pand was tijdelijk omgedoopt tot een bordeel met de naam ‘de Woeste Hoeve’.

Tijdens de aanrijroute vanaf de kazerne aan de Nijverheidsstraat kregen de spelende ploegen het bericht dat er een automatisch brandalarm was in horecagelegenheid ‘de Woeste Hoeve’. Daar aangekomen kwamen er zes dames van plezier in paniek naar de manschappen, die daar alleen al hun handen aan vol hadden. Ze werden daardoor flink van hun wijze gebracht.

Bij de ingang van het pand stond de portier/eigenaar, die de brandweerlieden liever niet binnen had. Hij zei dan ook steevast dat de klusjesman binnen was en dat die het probleem wel even ging oplossen, want de man had ook een BHV-opleiding gehad. Na enig aandringen diende men de eigenaar over te dragen aan de politie. Daarna kon men binnen op verkenning gaan.

Eenmaal binnen vond men op de benedenverdieping nog een klant in de kettingen, die men moest bevrijden met behulp van een betonschaar. Daarna kon er worden doorverkend naar de bovenverdieping. Waar men in een werkkamer een vuurhaard tegenkwam met een doorslag naar een andere kamer. Maar om daar te komen moest men eerst weer naar beneden en via een andere trap naar boven. Die trap werd door de meeste ploegen echter moeilijk gevonden.

Daar aangekomen vond men in de andere werkkamer de doorslag en de klusjesman bewusteloos op de grond, met de brandblusser nog naast zich. Daarna kon er worden afgeblust en was de klus geklaard.

Tijdens de prijsuitreiking bij zaal Reimink in Lemelerveld werd duidelijk dat de brandweer uit Bergentheim had gewonnen en naar de landelijke finale mag op 29 september in het Brabantse Halderberge-Oudenbosch. Samen overigens met het korps uit Leersum (tweede) en de brandweer Steenwijk (derde).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.