brandweer redt kinderen uit brand boerderij

De brandweer van Raalte moest er vanmorgen wel heel vroeg uit voor een brandje. En toen bleek het ook nog om een oefening te gaan. Maar ja, dat wisten ze pas toen ze op locatie waren. Daarom hebben we niet in de kop gezet dat het een oefening was, zodat je als lezer ook even die spanning gevoeld hebt.

Om half zes ging de pieper. Koud een kwartier later waren twaalf brandweerlieden druk in de weer zeven kinderen uit een in brand staande boerderij aan de Hogebroeksweg in Raalte te helpen. Dat was zo makkelijk nog niet, want de kinderen sliepen in het voorhuis. De enige ingang was de deel, de achterzijde van de boerderij dus. Zicht was er niet door een enorme rookontwikkeling. Bezorgde, zeg maar gerust paniekerige begeleiding van de kinderen – ze waren op kamp – hield intussen de brandweer van haar werk af. En onder de hooiberg bleek ook nog een dronken man te liggen die er alles aan deed de reddingspoging in de war te schoppen.

Maar met een half uur waren de kinderen dan toch gered. Toen moest er nog een schoorsteenbrand geblust worden. Daar heeft onze verslaggever niet meer op gewacht. Want toen de kinderen een keer veilig waren, was de spanning van de oefening en overigens ook van de kinderen af. Die hadden het nog best griezelig gevonden toen ze vanmorgen tegen de klok van vijven in de boerderij-slaapkamer van het bouwjaar 1750 achter gelaten werden om op de brandweer te wachten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.