binnenpoorte maakt zich op voor jubileum

Hoveniersbedrijf en Tuincentrum Binnenpoorte in Raalte bestaat 40 jaar. En dat wordt natuurlijk gevierd. Het is vandaag al een drukte van belang bij het bedrijf, waar een grote feesttent in elkaar wordt gezet. Deze tent is speciaal voor de festiviteiten van morgen, want dan houdt Binnenpoorte een grote receptie van 15.00 tot 18.00 uur.

Voor 40 jaar terug begon Wim Binnenpoorte kleinschalig met een hoveniersbedrijfje. “In het voorjaar van 1967 ben ik bij mijn ouders en op een stukje grond van de buren gestart met het kweken van planten, heesters, coniferen en bomen.” Al snel werd het bij zijn ouders te klein, waardoor werd uitgeweken naar de Wijheseweg.

Op een gegeven moment liep het zelfs zo goed, dat het eerste personeelslid werd aangenomen. “Dat was Hennie Overmars. Maar daarnaast kregen wij ook heel veel hulp van Willem Groote Stroek. Willem werkte overdag bij de gemeente, maar in de avonduren kwam hij ons versterken”, aldus Wim Binnenpoorte, die nog altijd dankbaar is voor de hulp van Groote Stroek. “Ik weet nog wel dat we in die tijd met paard en wagen de boer op gingen. We hebben samen heel veel plezier gehad.”

In 1970 werd door Binnenpoorte een stuk grond gekocht aan de Nieuwe Deventerweg, waar ook nog altijd een kwekerij van het hoveniersbedrijf is te vinden. Binnenpoorte kende in al die jaren goede tijden, maar ook mindere. “Wij zijn veel dank verschuldigd aan onze klanten, zowel groot als klein”, zegt Binnenpoorte, die één klant specifiek noemt. “Onze oudste en trouwste klant is mevrouw Brouwer uit Deventer. Voor haar verzorgen wij al veertig jaar de tuin. Fantastisch toch…”

Diverse hoveniers zijn bij Binnenpoorte werkzaam geweest. Ook veel stagelopers van verschillende tuinbouwscholen uit de regio hebben het vak bij Binnenpoorte in de praktijk geleerd. In 1993 kwam zoon Marc Binnenpoorte bij in het bedrijf, dat in 1995 voor het laatst verhuisde naar de huidige locatie aan de Wijheseweg. “Marc doet de laatste jaren het hovenierswerk met een paar medewerkers. Wij hopen nog vele jaren in goede gezondheid samen het bedrijf te runnen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.