benw staan pal achter fusie bws en saalien

Een fusie van twee woningbouwcorporaties moet officieel door betrokken gemeenten goedgekeurd worden. Anders gaat de rijksoverheid niet akkoord. Nou, burgemeester en wethouders van Raalte zijn helemaal voor. ‘De fusie tussen BWS en Saalien is in het belang van de volkshuisvesting’, zeggen burgemeester en wethouders. ‘En daarom kunnen wij van harte met die fusie instemmen.’

Burgemeester en wethouders zijn tot die conclusie gekomen nadat beide woningcorporaties beloofd hadden dat de fusie geen negatieve gevolgen voor de huurontwikkeling zal hebben en dat het huidige huurbeleid voortgezet gaat worden. Ook hechten B&W er waarde aan dat ‘de lokale daadkracht versterkt wordt en dat er na de fusie een corporatie overblijft met een lokaal aanspreekpunt.’

Geen nadelen dus. Wel voordelen, stellen B&W in een officiële brief waarmee de fusie feitelijk bekrachtigd wordt: ‘Door het samengaan wordt de investeringscapaciteit versterkt. Door de grotere omvang verbeteren beheer en efficiency’. Effectiever werken is een ook plus, net als het versneld opzetten van bouw- en leefbaarheidsprojecten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.