ballonnen averboys gingen toch de lucht in

Het spande er behoorlijk om; zou het wel, zou het niet… Maar toen na achten een onheilspellende loodgrijze wolk naderde was het wel duidelijk dat de vijf ballonnen van de Heinose Averboys aan de grond zouden blijven. Dit tot teleurstelling van de organisatoren én de vele bezoekers die op het evenement waren afgekomen.

Dat meldden we zaterdagmorgen. Maar het was anders gelopen. Onze correspondent had ‘haar kont nog niet gekeerd’ of het weer klaarde op en de ballonnen gingen toch nog de lucht in. Ja, zo kan het gaan.

In de journalistiek gaat daarover het broodje aap-verhaal van de verslaggever die de voorstelling van de toneelvereniging na twee bedrijven wel gezien heeft. Hij gaat nog even naar de redactie voor een lovend verhaal en wat gebeurt er? Krijgt de hoofdrolspeler in het laatste bedrijf een hartaanval. Toneelstuk afgeblazen. Boel ellende. En in de krant die dag erop een lovend verhaal…

Nou, de Averboys zijn dus toch gezellig de lucht in gegaan. En dus komt er ook geen later tijdstip voor herhaling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.