al vast een voorschot op raalte in 2020

In De Leeren Lampe werd gisteren gepraat over de toekomst van Raalte. Hoe moet het er in 2020 uitzien? Daar kwamen een aantal ideeën over naar voren.

Boeren moeten kunnen boeren op het platteland. Maar je moet er andere activiteiten niet verbieden. En het moet er mooi blijven. Want burgers willen ook genieten van het platteland.

Kleine kernen moeten een Kulturhus houden, maar het is toch verstandig de wat grotere voorzieningen in de wat grotere kernen te plaatsen. Beter binnen een straal van vijf kilometer iets goeds, dan om de hoek een fröbel-dingetje.

Zorgvoorzieningen moeten in alle kernen blijven. Want ouderen moeten in hun eigen leefgemeenschap blijven wonen. Directeur Groot Koerkamp van Swaenewoerd had wat dat betreft goed nieuws: “We leveren zorg in alle buurtdorpen en het is overal financieel rendabel.”

Alle wensen kunnen niet waargemaakt worden. Of zoals wethouder Elshof zei: “Een euro kun je maar één keer uitgeven.” Maar dat geldt ook voor een denkrichting. Die kun je ook maar één keer uitgeven. Die denkrichting moet deze maand ontstaan. Daarna gaat de politiek er handen en voeten aan geven. En vervolgens koerst het schip richting 2020. Dus wie nog mee wil praten, moet het nú doen. Hoe? Kijk ook op staging2.raalte2020.nl. Daar staan ook een paar filmpjes scherp die over Raalte en de toekomst gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.