zoektocht naar nieuwe burgemeester gestart

De gemeente Raalte is van start gegaan met de zoektocht naar een nieuwe burgemeester. De gemeente heeft hiervoor vrijdag een enquête gestuurd naar ruim 400 inwoners van de gemeente. Het gaat hierbij om inwoners van 16 jaar en ouder, afkomstig uit alle kernen binnen de gemeente.

De reacties van deze inwoners gaat de gemeente gebruiken voor het opstellen van een profielschets. Deze profielschets wordt gebruikt om de nieuwe burgemeester te werven. In de enquête wordt de inwoners gevraagd om aan te geven over welke eigenschappen de nieuwe burgemeester moet beschikken en in welke taken de nieuwe burgemeester de meeste energie moet steken. Verder wordt er ook gevraagd of er een voorkeur is voor een mannelijke of vrouwelijke burgemeester en de ervaring die de nieuwe burgemeester moet hebben.

De voorbereidingen voor het zoeken naar een nieuwe burgemeester worden uitgevoerd door een werkgroep vanuit de raad, die na de zomer als vertrouwenscommissie ook de daadwerkelijke selectie voor haar rekening neemt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.