zeven topacts op stoppelhaene donderdag

Waar moet je heen als op Stöppelhaene-donderdag (23 augustus) ’s avonds op het Stöppelveld (de Domineeskamp) zowel Nick & Simon, Van Velzen, Jannes, I.O.S, Krezip, de Sjonnies en DJ Jamie optreden? “We hebben geprobeerd dit jaar opnieuw een programma neer te zetten op de donderdagavond met voor elk wat wils, Nederlandstalig, rock, dance en feestmuziek”, zo vertelt een zeer tevreden Paul Wittenhorst, voorzitter van de Stöppelveldcommissie. “En dat is dus meer dan gelukt.”

De muzikale donderdagavond op het Stöppelveld is afgelopen jaren steeds meer een hoogtepunt van het Sallands Oogstfeest geworden. Vorig jaar moest zelfs een maand van te voren al het bordje `uitverkocht’ worden opgehangen, zo groot was de aantrekkingskracht van onder meer Jan Smit en Guus Meeuwis. De opzet is dit jaar ongewijzigd: zet een hele trits bekende bands en artiesten op een supergezellig festivalterrein, zodat het programma voor een groot publiek aantrekkelijk is.

En of je nu naar het grote buitenpodium, de Sallandse Herberg, de Feestfabriek of naar alle drie moet, dat mag iedereen helemaal zelf bepalen. “Ik denk dat het voor elke bezoeker anders is, iedereen heeft tenslotte zijn eigen favorieten. Maar ik weet wel zeker dat iedereen die avond helemaal uit zijn bol zal gaan”, zo vertelt Wittenhorst die de afgelopen maanden stad en land heeft afgereisd om dit rijtje grote namen naar Raalte te halen.

Waar, in een nog niet zo ver verleden, de verschillende feesttenten op de Domineeskamp tijdens het Sallands Oogstfeest, apart van elkaar probeerden om zoveel mogelijk bezoekers te trekken, werden enkele jaren geleden de handen juist ineengeslagen. Een speciale Stöppelveldcommissie met vertegenwoordigers van onder meer Stöppelhaene en carnavalsvereniging de Stöppelkaters heeft van de Domineeskamp in slechts enkele jaren een echt festivalterrein weten te maken. De bezoekers hebben inmiddels het vertrouwde idee dat het al vele jaren zo is. Dat is eigenlijk het beste compliment dat een organisatie kan krijgen.

De sfeer mag op het feestterrein dan nog zo goed zijn, uiteraard zijn de bands en artiesten donderdagavond op het Stöppelveld de grote trekpleisters. Krezip behoort al jaren tot de top van de Nederlandse pop/rock scene. Opgericht als schoolband, debuteerde het Tilburgse vijftal in 2000 verpletterend met ‘Nothing less’. Ze scoorden grote hits met ‘Won’t cry’ en ‘I would stay’ en stonden als jongste band ooit op Pinkpop.

Roel van Velzen, in een jaar tijd één van de bekendste artiesten van ons land geworden. Met `Unwind’, een Engelstalig album op de grens van pop en rock brak hij uit het niets zomaar door. Met zijn 1,50 meter is hij een opvallende verschijning maar zodra hij begint te zingen, wil en kun je niet meer stoppen met luisteren. Zijn eerst single ‘Baby get higher’ kwam uit in september 2006 en werd een dikke radiohit. De tweede single volgde in januari 2007 en ‘Burn’ kwam zelfs tot nummer 6 in de Mega top 50.

Naast Krezip en Van Velzen is er nog een grote band gecontracteerd: I.O.S. Wie herinnert zich niet `Voltooid Verleden Tijd’ van de band I.O.S (Is Ook Schitterend). Eind 1997 waren ze er ineens en voerden ze de hitlijsten aan. Een vliegende start. Het debuutalbum ‘Hemel & Aarde’ kreeg lovende recensies en de single ‘Iedereen’ van de tweede cd ‘Dichterbij’ werd eveneens een stevige hit.

Met Nick & Simon, Jannes en de Sjonnies is de donderdagavond ook gegarandeerd van de echte palingsound, een flink aantal Nederlandstalige hits en foute feestnummers. De twee vrienden Nick & Simon zijn hard op weg om net zo populair te worden als hun dorpsgenoot Jan Smit, die vorig jaar op hetzelfde podium van het Stöppelveld stond. Jannes trekt al vele jaren volle zalen met zijn piratenhits en staat bekend als de piratenkoning van dit land. De mannen van de Sjonnies zijn toppers als het gaat om het bouwen van een feestje. Dus lekker meezingen met nummers als ‘Annemarie’ en ‘Blauw van de Sangria’.

DJ Jamie, de drummer van de band DI-RECT zal als DJ de Feestfabriek op zijn kop zetten. Na een aantal jaren groot succes met de Ski-Hut besloot de organisatie vorig jaar deze razend populaire feesttent om te bouwen tot een echte Feestfabriek. En de duizenden bezoekers hebben dat vorig jaar geweten en waren hier razend enthousiast over.

De voorverkoop voor deze muzikale zevenklapper is vanaf heden begonnen en de entree voor het Stöppelveld is vijftien euro. Vorig jaar was de avond al vroegtijdig uitverkocht, het advies is daarom ook dit jaar tijdig kaarten te kopen bij de voorverkoop adressen: ANWB/VVV (Varkensmarkt, Raalte) of Lederwaren Annie Schulten (Herenstraat, Raalte). Daarnaast kunnen kaarten besteld worden via het internet op staging2.stoppelhaene.nl.

Het Stöppelveld is vanaf half acht open en het eerste optreden van deze avond, door Nick & Simon, begint om half negen. En voor de volledigheid, alleen op deze donderdagavond wordt er entree geheven. Op vrijdag, zaterdag en zondag is de toegang bij alle andere activiteiten op ‘t Stöppelveld helemaal gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.