wie laat rolstoelers op domineeskamp

De gemeente Raalte gaat onderzoeken wie er tijdens Ribs&Blues had moeten zorgen voor een goed toegankelijk feestterrein. Daarna zal ze bepalen of er volgend jaar maatregelen genomen worden om het rolstoelers te vergemakkelijken ook feest te vieren op de Domineeskamp.

Die toezegging deed wethouder Haarman gistermiddag aan een rolstoelster die met Ribs&Blues van de koude kermis thuis kwam. Het lukte haar niet op de speciaal ingerichte plek voor rolstoelers te komen. Maandag mailde ze naar Salland Centraal: “Ik las dat ze een speciaal podium voor rolstoelgebruikers hadden liggen. Maar toen we vanmiddag bij het terrein aankwamen, konden we niet verder dan tot de ingang. Er waren geen planken over de grasklinkers gelegd om bij de tent te komen. De organisatie van Ribs&Blues zei me dat ik daarvoor bij de gemeente moest zijn.”

Bij de gemeente willen ze de zaak dus nog eerst onderzoeken. Wethouder Haarman weet hoe het probleem ontstond. De Domineeskamp is ooit aangelegd als parkeerplaats. Nu worden er steeds vaker grote feesten gehouden. Dat vereist een andere ondergrond. Wat zijn onderzoek uitwijst, gevolgen gaat het hebben. Want de verantwoordelijke partij zal aanpassingen moeten uitvoeren.

Peter Slootbeek van Vrijheidsplein Raalte (zet zich in om alles in Raalte bereikbaar te maken voor rolstoelers) ondervond tijdens Ribs&Blues dezelfde problemen, zo is te lezen op Roalte.net. Hij kon een rolstoel duwend, ook niet komen waar hij wenste. En toen het hem dan toch lukte op het voor rolstoelers bedoelde pleintje te komen, trof hij er een horde dansende muziekliefhebbers. Slootbeek looft groene harten uit aan feesten die rekening houden met gehandicapten. Ribs&Blues krijgt er dit jaar geen één. En volgend jaar moeten ze hem opnieuw verdienen, is zijn mening.

Slootbeek is trouwens ook de man achter de actie grasklinker. Dat is een actie om de grasklinker van de Domineeskamp weg te krijgen, ten behoeve van rolstoelers en scootmobiels. De actie duurt tot het resultaat is bereikt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.