wellenberg sluit seizoen met goed gevoel af

Ondanks de nederlaag van afgelopen zondag tegen AZ, heeft Niels Wellenberg het voetbalseizoen 2006-2007 met een goed gevoel afgesloten. De 24-jarige Raaltenaar in dienst van FC Twente kreeg in Alkmaar het vertrouwen van trainer Fred Rutten en speelde de gehele wedstrijd.

“Ja, het ging wel goed”, zegt Wellenberg bescheiden. Aangezien hij in het thuisduel met AZ al na een half uur spelen op prima wijze was ingevallen, kreeg hij in Alkmaar de voorkeur boven Ramon Zomer. “De trainer was tevreden over mijn spel in de thuiswedstrijd en liet mij daarom staan.” Hoewel de Raaltenaar een goede wedstrijd speelde in Alkmaar, baalt hij nog altijd van het resultaat. “Wij waren stukken beter dan AZ. Alleen in de eerste twintig minuten maakten zij het ons lastig, want zij wilden het karwei graag snel klaren. Maar ondanks dat wij wat stroef begonnen, bleven we makkelijk overeind”, aldus Wellenberg, die van mening is dat FC Twente de ploeg van trainer Louis van Gaal op een gegeven moment compleet weg tikte. “Het enige probleem van ons was dat we de kansen niet afmaakten. Tja, en toen viel die op een gegeven moment bij ons binnen.”

Het onzorgvuldig omgaan met de kansen kwam FC Twente duur te staan. De Tukkers, die de thuisploeg AZ eronder hadden, zagen tot hun ontsteltenis hoe een ongevaarlijk afstandschot van Tim de Cler in de zeventigste minuut zowaar een treffer opleverde. De fout van doelman Sander Boschker, die het schot van de AZ-linksback door de vingers liet glippen, bleek doorslaggevend. Want FC Twente bleek niet bij machte deze tegenvaller te overwinnen. In de slotfase moest de Enschedese formatie definitief het hoofd buigen na de 2-0 van invaller Jeremain Lens.

Voor Wellenberg zit het seizoen er na de uitschakeling tegen AZ zo goed als op. “Wij spelen komende dinsdag nog een oefenwedstrijd tegen ATC’65 en verder trainen we nog een paar keer. Maar eind volgende week zit het er wel op”, vertelt de Raaltenaar, die met een goed gevoel op vakantie kan. “Het is toch prettig om als basisspeler het seizoen af te sluiten, een stukje bevestiging dat ik er dicht bij zit. Daarnaast waren de play-off wedstrijden tegen AZ natuurlijk niet de minste.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.