waterschap controleert kwaliteit zwemwater

Het Waterschap Groot Salland voert vandaag voor de eerste keer weer controle uit op zwemwateren. Hierbij wordt onderzocht of de kwaliteit van het water voldoet aan de normen van de Europese zwemwaterrichtlijn en aan de normen van het ‘Besluit hygiëne en veiligheid, badinrichtingen en zwemgelegenheden’ (BHVBZ).

De zwemplaatsen waarvan de waterkwaliteit wordt gecontroleerd, zijn door de provincie aangewezen als officiële open zwemwateren. Daarom worden deze locaties regelmatig door het waterschap onderzocht. De waterkwaliteit moet voldoen aan wettelijke normen. Zo wordt er onder meer gelet op troebelheid, geur, kleur en zuurgraad van het water. Ook is het belangrijk dat er geen verontreiniging met olie, vuil of ongewenste bacteriën voorkomt en wordt nauwlettend de aanwezigheid van blauwalgen in de gaten gehouden.

In de zomermaanden verricht het waterschap iedere twee weken onderzoek. Voorafgaand aan dit onderzoek heeft er een nulmeting plaats in april. De resultaten van de watercontroles publiceert het Waterschap Groot Salland op haar website staging2.wgs.nl. Ook kunnen burgers een folder aanvragen. Het waterschap adviseert alleen in die wateren te zwemmen, die door de provincie zijn aangewezen als officiële open zwemwateren. In het gebied van het Waterschap Groot Salland zijn dit de Wythmenerplas, de Agnietenplas en de Milligerplas in Zwolle, De Zwarte Dennen in IJhorst, Heidepark in Lemelerveld en kolkbad De Lange Kolk in Den Nul.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.