veel bekijks bij levend carmel kunstwerk

Een drukte van belang. Dat was het vanochtend op de Domineeskamp in Raalte. In het kader van de officiële opening (later vandaag) van de nieuwbouw van het Carmel College Salland, was beeldend kunstenaar Florentijn Hofman met ruim 700 leerlingen druk in de weer. Hofman bracht de leerlingen van het Carmel College en hun fietsen samen, om een levend kunstwerk te creëren.

Dat creëren ging niet zonder slag of stoot, want de hier en daar wat eigenwijze leerlingen werkten niet altijd even makkelijk mee. Daarnaast waren ook de weergoden deze ochtend niet goed gezind. Vooral de kinderen die als eerste hun positie mochten innemen werden drijfnat en enigszins ongeduldig. Maar uiteindelijk kreeg de kunstenaar het toch voor elkaar: een levend kunstwerk, bestaande uit ruim 700 leerlingen en hun fiets. Het levend kunstwerk, dat toepasselijkerwijs een fiets uitbeelde, viel vooral vanuit de lucht goed te bewonderen. Daarom was er op de Domineeskamp ook speciaal een hoogwerker neergezet, om unieke foto- en filmbeelden te maken.

Over filmen gesproken. Er was veel pers aanwezig om de creatie van Hofman en de leerlingen vast te leggen. Zo liep bijvoorbeeld RTV Oost met een cameraploeg over de Domineeskamp, maar ook een ploeg van het SBS-programma Hart van Nederland. Voor een foto van het eindresultaat van het levend kunstwerk zie: Jansen opent nieuwbouw Carmel met klap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.