vastenavond verruilt heino voor be quick28

Na vier jaar met veel plezier bij VV Heino te hebben gespeeld, verruilt Tom Vastenavond de tweedeklasser nu voor Be Quick’28 uit Zwolle. Geen opmerkelijke keuze voor de doelman, die barst van de ambitie. En in dat straatje zit een zaterdaghoofdklasser als Be Quick’28 natuurlijk als gegoten. Daar waar Heino dit seizoen net naast de titel greep in de Tweede Klasse J, daar viste zijn nieuwe club net achter het net in de Hoofdklasse C. Voor Vastenavond betekent het toch nog promotie, waarbij een opstap naar de eerste klasse voor het gemak maar even wordt vergeten.

Niet dat hij het keepen voor de Heinose vereniging beu was, in tegendeel, “maar een kans als deze moet je eigenlijk met beide handen aangrijpen”, zo zegt de 23-jarige kort nadat de onderhandelingen afgerond zijn. “Bij het eerste gesprek met de club had ik al een goed gevoel en aangezien dit in lijn ligt met mijn ambities was ik er zelf eigenlijk wel snel uit. Ook omdat het zaterdagvoetbal mij om meerdere redenen enorm aanspreekt, heb ik gekozen om te tekenen bij Be Quick’28.”

Dat de Raaltenaar in Zwolle een concurrentiestrijd met twee andere keepers aan moet gaat deert hem niet: “We hebben afgesproken dat ik een eerlijke en gelijke kans krijg om eerste keeper te worden, aan mij nu de taak om te laten zien wat ik waard ben”, zo vervolgt de sluitpost. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen zal Vastenavond zich moeten onderscheiden ten opzichte van Frans Koornberg en Berry Wagterveld, die volgend jaar eveneens nieuw zijn bij de Zwolse hoofdklasser.

Bij Be Quick’28 komt Vastenavond in ieder geval een oude bekende tegen. Althans, ten tijde van zijn vertrek bij Rohda Raalte richting Heino was zijn toekomstige trainer van nu, Andries Ulderink, verantwoordelijk voor het eerste elftal bij de Raalter vereniging. Bij Rohda bleek het in die tijd voor Vastenavond niet mogelijk om eerste keeper te worden, en dat betreurt hij nu eigenlijk nog steeds. “Ik wilde graag ergens eerste keeper worden, me eigenlijk doorontwikkelen tot keeper van Rohda 1. Dat is toch de club waar ik mijn hele jeugd heb gespeeld. Ik wilde per se wedstrijden spelen en dat kon niet altijd bij Rohda. Toen ben ik op eigen initiatief naar Heino verkast.”

Die overstap naar Heino heeft hem uiteindelijk geen windeieren gelegd. Al in zijn eerste seizoen, waarin hij steevast eerste doelman was, promoveerde Vastenavond via het kampioenschap naar de tweede klasse. Daarin wist hij door te groeien tot de keeper die hij nu is, met dank aan de mensen van de club. “Ik heb echt veel te danken aan mijn trainer/coach Peter Reumer en keepertrainer Dinand Rosink. Zij hebben mij het vertrouwen gegeven en ervoor gezorgd dat ik als speler en als keeper kon doorgroeien. Tot aan hier.”

Of ook Be Quick’28 slechts een tussenstation is voor de boomlange Raaltenaar valt nog te bezien. “In het voorjaar heb ik ook wel met andere clubs gepraat, maar daar is toen niets uitgekomen”, besluit de 23-jarige. Het geeft aan dat meerdere ogen op hem waren en zullen zijn gericht. Maar wie een overstap weet af te dingen naar de nummer twee van de Hoofdklasse C op zaterdag, heeft het zonder meer al goed gedaan. En mocht het Vastenavond ook lukken om daar eerste keeper te worden, wat heeft hij dan nog meer te wensen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.