Home / archiefcentraal / varkentje kijken in praktijkcentrum ramele

varkentje kijken in praktijkcentrum ramele

Een kilometer varkensspoor lopen, dat is één van de activiteiten vandaag en morgen bij het Praktijkcentrum in Raalte. Bij het vroegere varkensproefbedrijf is er open dag, in verband met het weekend van het varken.

Vandaag tot 15.00 uur en morgen van 11.00 tot 15.00 uur kun je een kijkje nemen aan de Drosteweg. In het Praktijkcentrum kan dat vanuit speciale loopbruggen boven de stallen. Die loopbruggen zijn met glas afgesloten zodat de varkens niet allerlei door de mens over te dragen ziektes kunnen oplopen.

Kinderen kunnen snuitschieten of een kleurplaat invullen. Maar ook het varkensspoor is leuk voor kinderen. Je komt ondermeer langs een kikkerpoel en een mooie houtwal. Ondertussen zie je varkens – al dan niet met jongen – in het weiland lopen.

Lees ook

Carolien Jonkman: Het ideale ziekenhuis

Ik loop door de prachtige tuin met bomen en planten richting het ziekenhuis. In de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.