unive stad en land verkent luchtruim salland

De Univé-winkel in Raalte heeft donderdagavond voor het eerst vier trouwe relaties mee laten varen in de gloednieuwe luchtballon van Univé Stad en Land. Hiermee had Univé Raalte de primeur, want tot dusver heeft geen andere winkel van Univé Stad en Land een tocht gemaakt met relaties.

De nieuwe luchtballon steeg donderdag rond de klok van 19.30 uur net buiten Heeten op, in het weiland van een agrarische relatie van Univé Raalte. Voor vertrek had de vrouwelijke piloot Miriam Jurg de passagiers voorzien van de noodzakelijke instructies. Eenmaal boven in de lucht werd er vooral genoten van de rust. Zo af en toe werd er naar bekenden op de grond gezwaaid.

Na een mooie vaart van een kleine twee uur over onder andere Nieuw Heeten en Deventer werd de landing ingezet. Piloot Miriam was allereerst van plan om net over de IJssel te landen, maar aangezien de wind gedurende de tocht sterk was toegenomen koos ze voor een andere optie. Het werd uiteindelijk een spectaculaire landing net achter Twello. Met een snelheid van vijftien knopen (dat is vrij extreem voor een luchtballon) kwam het gezelschap veilig op aarde, al viel de mand bij de landing wel gelijk op zijn zij.

Onder het genot van een drankje werd de bijzondere ballonvaart besproken. Overigens in de schuur van een zeer vriendelijke boer net iets buiten Twello. Tot slot werden de passagiers van de Univé-luchtballon nog officieel gedoopt. Iedere passagier kreeg een bosje stro op zijn of haar hoofd en dit werd vervolgens met een aansteker aangestoken en geblust (zeg maar overgoten) met champagne. Tijdens dit ritueel kreeg elke passagier een eigen titel, zoals ‘Graaf van Nieuw Heeten tot Twello’, ‘Gravin van Nieuw Heeten tot Twello’ en ‘Prinses van Nieuw Heeten tot Twello’.

Na afloop heeft Selma Kremer, vestigingsmanager van de Univé winkel in Raalte, aan de passagiers een balloncertificaat uitgereikt. Bij de Univé-winkel aan de Varkensmarkt 3 in Raalte kan men terecht voor advies over hypotheken, schade- en levensverzekeringen. Als je nu klant wordt, maak je bij toekomstige acties ook kans op een ballonvaart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.