uitkijken voor hooglanders op boetelerveld

De Raalter wethouder Ben Haarman waarschuwt voor de Schotse Hooglanders op het Boetelerveld. “De kudde Schotse Hooglanders heeft jonge kalfjes. Daarom wil ik u waarschuwen: Loop niet op de kudde af. Vanuit hun oerinstinct zullen de Hooglanders die kalfjes beschermen tot en met. Dus wees op uw hoede en zorg dat je weg kunt komen!” De wethouder schrijft dat op de gemeentesite.

Eerder deze week vielen de Hooglanders een paar wandelaars aan. Eén van hen liep daarbij een dikke knie op.

Het is overigens niet de bedoeling van de wethouder mensen af te raden naar het Boetelerveld te gaan. Integendeel. Haarman kan met zijn tekst zo solliciteren bij de Raalter VVV: “Het is zo’n mooi en vooral rustig gebied. Je komt er helemaal tot jezelf. Het is een gebied van ongeveer 180 hectare met bos, heide en ook gras. Je vindt er een aantal poelen en zelfs een wat groter meer met een observatiepost. Er zijn wandelroutes van 2, 4 en 5 kilometer. Dit prachtige gebied is zeer de moeite waard.”

Nu weet Salland Centraal dat lang niet alle Raaltenaren het Boetelerveld kunnen vinden. Welnu, je komt er door van De Bagatelle de Schoonhetenseweg op te rijden en dan de eerste zandweg links nemen na het kruisbeeld (hoek met Heesweg) rechts. Maar wel uitkijken dus voor die Hooglanders!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.