tentfeest schoonheten drukker dan anders

Het was zaterdagavond op het tentfeest van Schoonheten drukker dan andere jaren. Dat was vooral te danken aan de band Scrum, die de organisatie (nog voor deze met Pinksteren op Ribs&Blues komt) naar Schoonheten wist te halen. De band deed het fantastisch; meeslepende muziek, een levendige vertoning en zoals het op zo’n feest hoort, oorverdovend hard. Daarvoor had de Heetense band Saygen de boel al aardig opgewarmd.

Wim Knapen, die zondagmiddag over het terrein loopt, merkt met een tevreden grijns op. “Ik had Scrum zelf al drie keer gezien, maar de vraag blijft toch: slaat het aan bij het publiek. Nou dat deed het.” Negenhonderd enthousiaste mensen in de tent daar doet de organisatie het helemaal voor. Han van der Mars: “Met de voorbereidingen liep alles al gesmeerd, het terrein was op tijd droog en het opbouwen ging zonder problemen. Iedereen is goed op elkaar ingespeeld. Wel gaan we komend jaar werken aan een visie voor de toekomst. Wat we opgebouwd hebben, moet wel doorgang vinden en daarom willen we vooral kijken hoe we de jeugd bij de organisatie kunnen betrekken.”

Al je zintuigen worden zondagmiddag, wanneer je het terrein tegenover ’t Scheultie betreedt, geprikkeld. De klanken van de doedelzakmuziek afgewisseld met piratenmuziek uit de luidsprekers en rockmuziek in de tent. Bij de kop van jut wordt je opgeschrikt door de klap en het joelende geluid dat erop volgt. Het klapperen van de vleugels bij roofvogelshow en de demonstratie is indrukwekkend. De bel van de draaimolen kondigt een nieuw rondje aan. De geur van stokbrood – gebakken door een groot aantal kinderen – terwijl de rook je neus binnen dringt en de warmte die er van afstraalt, is verrukkelijk. Maar bovenal is er de lucht van bier en het geroezemoes van stemmen. Schoonheten heeft zijn (familie)feestje. In de tent zorgt achtereenvolgens het Agrarisch duo, Stek Ekkel en Jacques Herb voor een levendige vrolijke stemming.

Met het darttoernooi begon vrijdagavond het driedaagse feest. Van de 50 deelnemers streden zondag zestien voor het kampioenschap in een tot het laatste moment spannende wedstrijd. Eerste werd Robin Koning uit Holten, tweede Willy Groote Schaarsberg uit Heeten, derde Roy van Rossum uit Nieuw Heeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.