te veel clienten naar omgeving rozenstraat

Het is veel te veel als er 35 bewoners van de Franciscushof verhuizen naar het oude belastingkantoor en omgeving. Dat veroorzaakt een onaanvaardbare hoge druk op vooral de oudere bewoners in de buurt. Als de gemeente Raalte de buurt om haar mening had gevraagd, had ze die geluiden zelf ook kunnen horen. Dat is het bezwaar dat de huurdersvereniging Salland heeft ingediend.

Als bekend gaat het terrein van de Hof tegen de vlakte. De bewoners moeten elders onderdak krijgen. Zeventig daarvan blijven in Raalte. Twaalf wonen er al in de Rozenstraat. Het is de bedoeling dat er straks nog eens 24 in het oude belastingkantoor komen. Dat is 300 meter van de Rozenstraat af. Bewoners gaven al eerder aan dat ze dat allemaal veel te veel van het goede vinden. De huurdersvereniging neemt het nu voor ze op en voegt er het argument van ‘slechte communicatie’ aan toe.

Het is nog maar de vraag of het bezwaar niet als mosterd na de maaltijd komt, want de bouwvergunning is verstrekt. Toch lijken de bezwaren hout te snijden. Zo heeft de raad het college verzocht vooral ook haar oor te luister te leggen in de wijk. Acheraf zegt de gemeente dat ook gedaan te hebben. Er waren immers twee ambtenaren op een info-avond die door De Zwolse Poort en woningbouwstichting BWS was belegd. De huurdersvereniging acht dat onvoldoende. Meeluisteren op andermans bijeenkomst is immers heel wat anders dan gericht en met een vooraf aangekondigd doel iemands mening vragen. Toch heeft de gemeente de bezwaren van de buurt terzijde geschoven, mede naar aanleiding van de bevindingen van de ambtenaren op díe bewuste bijeenkomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.