stoppelhaene doet oproep voor optocht

De voorbereidingen voor de 56e editie van Stöppelhaene zijn in volle gang, want van 22 tot en met 26 augustus is het weer zover. Tientallen vrijwilligers zijn al druk doende om dit Sallands oogstfeest ook in 2007 tot een groot succes te maken. En daar kan volgens de organisatie iedereen een bijdrage aan leveren, door bijvoorbeeld deel te nemen aan de optocht.

“Deelname aan de praalwagenoptocht hoeft helemaal niet zo veel tijd te kosten en het is ontzettend leuk als er een grote deelname is. Daarom wordt iedereen opgeroepen om deel te nemen aan de optocht”, aldus de organisatie van Stöppelhaene. “Samen een praalwagen bouwen geeft alleen al bij de voorbereidingen enorm veel plezier. Het hoeft absoluut geen grote wagen te zijn, kwaliteit staat boven kwantiteit! De praalwagens worden opgedeeld in drie verschillende categorieën. Categorie A voor de ervaren bouwers, categorie B voor de wagens die in ongeveer één maand te bouwen zijn en categorie C voor de kleinere wagens.”

Ook kan er als groep worden meegelopen in de optocht. Deze loopgroepen kunnen dan iets uitbeelden dat te maken heeft met het leven op het platteland. “Of je nu met een praalwagen meedoet of een loopgroep vormt, elke deelname wordt zeer op prijs gesteld. Voor alle groepen geldt dat humor erg wordt gewaardeerd.” Alle deelnemers van de optocht moeten er wel rekening mee houden dat er richtlijnen gelden voor de gebruikte materialen. Voor opgave of verdere informatie kan men contact opnemen met: Mannie Ogink (0572-362550) of Rein Oosterlaken (0572-356773). Alle informatie over de optocht is te vinden onder meedoen op de website staging2.stoppelhaene.nl.

Natuurlijk kunnen ook de kinderen weer deelnemen aan de optocht. Met hun versierde wagentje, fiets of individueel als loper.De kinderen hoeven zich niet per definitie van te voren op te geven. Op de donderdag van Stöppelhaene kunnen zij zich om 13.00 uur bij Countus in laten schrijven. Willen de kinderen zich van te voren graag opgeven dan kunnen zij dat doen tijdens de Roggemaaiersdag op 21 juli tussen 10.00 en 12.00 uur of tijdens de Stöppelhaenemarkt op 11 augustus tussen 10.00 en 15.00 uur. Op deze twee dagen worden er ook demonstraties gegeven over het plakken van zaden en kunnen de kinderen een starterspakket kopen om thuis een haantje te plakken. Voor meer informatie over de kinderoptocht kan men contact opnemen met Mirjam van de Berg (0572-358581) of Rene Legebeke (0572-356172).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.